המטבח הוא הלב הפועל של הבית, הוא הכרחי לקיום החיים ונותן לו טעם. במטבח קורים דברים נפלאים, קשרים נרקמים, יש מקום לביטוי אישי ויצירתי, הזדמנות לתרגול קבלת החלטות משותפת ושיפור השיח הבינאישי. המטבח הנגיש מפגיש אנשים עם מוגבלויות שונות עם מתנדבים ומתנדבות העוזרים להם להביא את עצמם ואת עצמאותם לידי ביטוי. כיום קהל היעד של התוכנית הוא משתתפים בתוכניות כוונים ומתנדבים העוברים הכשרות על-ידי תזונאית, מרפאים בעיסוק ומדריכים.
מטרות התוכנית:
- הכשרה לניהול מטבח ביתי, החל בבניית תפריט מותאם אישית ומאוזן, דרך תכנון וביצוע קניות, סיוע בפיתוח מיומנויות בישול בסיסיות ועד ניקיון המטבח ובטיחות בסביבתו.
- העמקת ההיכרות עם המכשירים במטבח ושימוש באביזרי הנגשה המותאמים לצרכי המשתתפים.
- למידת מתכונים לבישול יומיומי ולאירוח ואירועים מיוחדים, למידת דרכי עבודה נכונות בהכנת מאכלים אותם המשתתפים בוחרים.
דרכי פעולה:
מפגש בינאישי של משתתפים וצוות או מתנדבים, בו מתקיימת למידה חברתית וחווייתית המתחשבת בבחירות של המשתתפים, טעמם ורגישויותיהם. המשתתפים לומדים להתחשב אחד בשני, נפתחים לטעמים חדשים ולדרכי עבודה חדשות.